PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 21., szerda

Villámgyors inkasszó – egyre több esetben kér banki adatot az adóhatóság

Villámgyors inkasszó – egyre több esetben kér banki adatot az adóhatóság

Az év első kilenc hónapjában az adóhatóság 900 ezer alkalommal kísérelte meg leemelni az adósságot felhalmozó cégek és magánszemélyek bankszámláiról a közkasszát megillető összegeket – írja szerdai számában a Magyar Idők.


Kis Péter András, a Nemzeti adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: a két éve működő elektronikus rendszer segítségével a hatóság akár egy-két nap alatt megtudhatja az összes hazai pénzintézettől, tart-e ott bármilyen formában pénzt az államnak tartozó magánszemély.
Közlése szerint 2015 első háromnegyedében a NAV több mint 2,6 millió esetben kért információt a bankoktól a köztartozók listáján szereplők ügyeiben, 700 ezerrel több alkalommal, mint az előző év azonos időszakában, s az intézmények válaszaiból 90 ezer értékes információhoz jutottak hozzá a köztartozások behajtásáért dolgozó hivatalnokok.
Hozzátette: több tízezer esetben a késedelembe eső magánszemélyek jövedelmének egy részét irányította magához a szervezet, sok ezer ügyben ingóságokat igyekezett lefoglalni a hatóság, amely mintegy húszezer alkalommal vont el járművet, számos esetben pedig ingatlannal jártak el ilyen módon.
Forrás : hirado.hu