PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 20., péntek

1,5 millió embernek többet nem kell adóbevallást csinálnia!

1,5 millió embernek többet nem kell adóbevallást csinálnia!

Elfogadták a legújabb adótörvényváltozásokról szóló törvényt, így már biztos, hogy rengeteg ember mentesül a jövő évtől az adóbevallás elkészítése alól. Rengeteg változás van az új törvénybe, ezek közül az egyik legnagyobb örömre okot adó törvény, az melyben rögzítik, hogy kik azok, akiknek többé nem kell adóbevallást csinálniuk. Nagyon sok ember ússza meg a mindenki által utált procedúrát!


A személyi jövedelemadó bevallás rendszere teljesen meg fog változni, 2 bevallási lehetőség jelenik meg!
1. A csak munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkezők – ha nincs kedvezmény, amit érvényesítenek – jövőre a munkáltatónak tett bevallási nyilatkozattal is eleget tehetnek bevallási kötelezettségüknek.
2. Szintén teljesen új lehetőség a törvényben, hogy hogy a NAV 2017-től az adóév utolsó napján a rendelkezésére álló adatokból bevallási tervezetet készít az emberek számára és ezt el is küldi az ügyfélkapuval rendelkező magánszemélyeknek. Az adózó az ajánlatot – szükség esetén a javított, kiegészített adatokkal – a következő év május 20-ig fogadhatja el az ajánlatot.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára nyilatkozott a kérdésben , Ő mondta el, hogy a jövő évtől vagyis 2016-tól körülbelül 1,5 millió embert érint az a kedvezmény, hogy nem kell adóbevallást csinálnia, de 2017-től már mindenkinek lehetősége lesz élni ezzel a kényelmes és egyszerű lehetőséggel. Mindenki helyett az adóhatóság fogja elkészíteni az adóbevallást!


A cikk a www.mfor.hu cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!