PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 30., hétfő

Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!

Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!


Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.


A régi szabályozás szerint abban az esetben kaphatott a munkavállaló utazási támogatást, ha a munkába távolsági busszal, elővárosi busszal, HÉVVEL, belföldi vagy határon átmenő országos közforgalmú vasúttal 2. kocsiosztályon, hajóval, komppal, vagy révvel járt munkába. Most ezen a törvényen változtattak.
A jelenlegi szabályozást könnyítést javulást hozott a dolgozóknak!
AZ új szabályok szerint regionális járatokra is jár a támogatás.
A régebbi szabályok szerint a benzintámogatás csak abban az esetben járt a dolgozónak, ha
Ez a térítési a 9 ft-os kilométerenkénti összeget jelenti, melyet a NAV határozott meg!
Tehát a korábbi szabályok szerint ez csak akkor járt a munkavállalónak ha a lakóhelye vagy a tartózkodási helye között nincs olyan tömegközlekedési lehetőség, mellyel eljuthat a munkahelyére, vagy ha olyan munkarendben dolgozik a dolgozó, hogy csak jelentős várakozással vagy egyáltalán nem tudja használni a közösségi közlekedést, vagy ha munkavállaló olyan fogyatékkal él, vagy mozgáskorlátozott és ennek eredményeképpen nem tudja használni a tömegközlekedést.

Most óriási segítséget kaptak a dolgozók, ugyanis az új törvények értelmében a munkavállaló akkor is kaphat benzintámogatást, ha óvodás vagy bölcsődés gyereke van.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info