PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 21., szombat

Ennek a hírnek nem örülnek majd a háztulajok – óriási bírságok jönnek!

Ennek a hírnek nem örülnek majd a háztulajok – óriási bírságok jönnek!

Hamarosan változik az időjárás, az előrejelzések szerint már a hétvégén beköszönt a tél Magyarországra! A tél egyik alapkelléke a csúszós járda, amely általában a hajnalban illetve reggel munkába igyekvők dolgát nehezíti meg jelentősen.


Nagyon fontos tudni, hogy nem érdemes várni a közmunkásokra, hogy majd ellapátolják a havat, vagy lesózzák a járdát, légmentesítenek, mert a hatályos törvények szerint a biztonságos gyalogos forgalom biztosításáról a legtöbb esetben ingatlantulajdonosnak saját magának kell gondoskodni! Ezeket a kötelességeket az önkormányzatok szabják meg, ők gondoskodnak az utakról, a lakók pedig a járdákról, ez szinte mindenhol így van!
Minden lakás és a családi ház tulajdonosnak már most készülnie kell arra, hogy a havassá és jegessé vált járdák plusz kötelességet jelentenek számukra, mely akár megterhelő is lehet, hiszen nagy mennyiségű csapadék esetén is folyamatosan biztosítani kell a a járdák járhatóságát!Az előírás természetesen a tulajdonosok jogi felelősségét is magával vonja.
Most biztosan sokan legyintenek, de nem érdemes —ugyanis ha a házuk előtt valaki elesik, mi leszünk köteles z ő kárát megtéríteni, sőt súlyosabb esetben bűncselekményért bíróság elé is állhatunk, a vád pedig gondatlanságból elkövetett bűncselekmény is lehet!
Sokan ismét legyintenek, hogy majd a közös képviselő megoldja….
Nem mindig tejesen egyértelmű, hogy, akkor most kinek is kell eltakarítani a havat? A családi házak esetében ugye egyértelmű, hogy a tulajdonos kötelezett a járdák rendben tartására, de a társasházak esetében már érdekesebb a helyzet! Egyszerű és tiszta szituációról van szó, de nagyon kevesen tudják mi a helyzet!
A tulajdonos kötelezettsége a csúszásmentesítés, így egy társasház albérleteseit ugyanaz a felelősség terheli, mint egy családi ház tulajdonosát. NEM A KÖZÖS KÉPVISELŐ DOLGA! Természetesen van lehetőség arra, hogy egy megállapodás keretében a lakók a közös képviselőre bízzák a csúszásmentesítést!
NAGYON FONTOS >> kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy a szerződött féllel a törvényi előírásoknak teljes mértékben megfelelő alvállalkozói szerződés köttessen.Mert ha valakinek felelni kell egy esetleges balesetért, akkor jön az egymásra mutogatás, a szerződés azonban tiszta helyzetet teremt!
További fontos kérdés a sózás problematikája, ezzel is érdemes foglalkozni, ugyanis 50 ezres bírságot is kaphatunk!
Akár 50.000 forintra is bírságolható az, aki a háza előtti csúszásmentesítést sóval végzi el , hiszen ezt törvény tiltja, amely a fás növények védelmében jött létre.Más oka is van annak, hogy a sózásért ilyen komoly bírság jár, só tönkreteszi a cipőt, károsítja az autók gumiját, alvázát, a kerékpárgumit, idővel “felzabálja” az aszfaltot, a betont, és nem tesz jót a kutyák-macskák mancsának sem.
Amit használhatunk csúszásmentesítésre : homok, a sóder, faforgács vagy fahamu, a nádfonat, gránitkő-zúzalék.
A cikk a pénzcentrum cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!