PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 22., vasárnap

Extra támogatás még karácsony előtt – figyelj a dátumra!

Extra támogatás még karácsony előtt – figyelj a dátumra!

Talán a legtöbb érintett család már nyáron megigényelte a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, s így az iskolakezdéshez is segítséget kaptak Erzsébet utalvány formájában. Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy a támogatás iránti kérelem az év bármely időszakában beadható.


Akár azért mert megváltoztak a körülmények nálatok vagy egyszerűen csak azért, mert eddig nem kerested, nem igényelted ezt a támogatási formát vagy lejárt és megfeledkeztél róla.
Két fontos dátum mégis van, amire érdemes odafigyelni. Azok, akiknek a jogosultsága augusztus 01-én, illetve november 01-én fennáll, augusztus illetve november hónapokban Erzsébet utalvány formájában természetbeni támogatást kapnak – az iskolakezdést illetve az ünnepeket segítve.

Összegyűjtöttünk Nektek minden információt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről (és más támogatási formákról is)!


Tekintsd át a feltételeket és amennyiben megváltoztak a családon belüli jövedelmi viszonyok,
• mert többen lettetek a háztartásban, így az egy főre jutó jövedelem csökkent – pl. újabb gyermek(ek) születtek vagy generációknak kellett összeköltöznie
• mert valamely jövedelemforrás megszűnt – pl. lejárt a gyeded vagy valamelyik kereső elvesztette az állását
• mert a családon belüli viszonyok megváltoztak – pl. egyedül maradtál a gyerekekkel
vagy eddig is kérhetted volna, de valamiért nem igényelted még meg, keresd fel a lakhely szerinti illetékes önkormányzatot minél előbb (tudod, fontos dátum a november 01!), ahol segítenek a kérelem kitöltésében és természetesen a kedvezményre való jogosultságodról is ott fognak majd döntést hozni. Amennyiben úgy döntenek, hogy jogosult vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, akkor a jogosultság kezdete az igénylés napja!
Szerző: Veszprémimami
Forrás : http://veszprem.imami.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!