PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 27., péntek

Fiatal munkanélküliek, pályakezdők támogatása

Fiatal munkanélküliek, pályakezdők támogatása

Amikor véget érnek a tanulással töltött évek egy egészen új élet kezdődik el, megkezdődik az első munkahely megtalálásáért folytatott harc. Ez ez egyik legnehezebb feladat lehet addigi életünkben, főleg úgy, hogy az ország elmaradottabb részein sokszor szinte lehetetlen munkahelyhez jutni. Érdemes tájékozódni arról, hogy milyen támogatásokat vehetünk igénybe akkor hosszabb időt vesz igénybe a munkakeresés!


Itt vannak a a lehetőségeink >>
1. Az állami saját programot indított a pályakezdő munkanélküliek megsegítésére.
A programot talán kevesen ismerik ez az Ifjúsági Garancia program, melynek keretében a 25 év alatti fiatal pályakezdőket illetve 25 év alatt – felsőfokú végzettséggel 30 év alatt kívánják segíteni. A megszólított fiatalok levelet kapnak a munkaügyi szervezettől, mindenki számára egyénre szabott tervet dolgoznak ki a részvételre, és ez alapján részesülhet a felkínált lehetőségből, például munkaerő-piaci szolgáltatásban, bértámogatásban, oktatásban, képzésben. Hasznos lehetőség lehet, érdemes kihasználni, hiszen semmibe nem kerül, csak 1 plusz lehetőséget jelent céljaink eléréséhez!
Sokan ismerték régen a Start Kártyát, nos ez helyett van az Ifjúsági Garancia Program.A program úgy támogatja a fiatal pályakezdőket, hogy a cégeknek nyújt támogatást, így ha a cég fiatal pályakezdőt alkalmaz akkor 6 hónapig semmibe sem kerül a cégnek, ugyanis minden költséget az állam áll!
2. Rövid időre még megoldást jelenthet a diákmunka
Amikor kikerülnek a fiatalok az iskolából nyáron, még október 31-ig érvényes a diákigazolványuk, így ha más munkát nem találnak, diákmunkában még dolgozhatnak néhány hónapot, ami jó lehetőség lehet némi pénzkeresésre. Ha januárban végeztek az iskolában, akkor, március 31-ig dolgozhattok ilyen módon.

3. Sajnos semmilyen anyagi segítség, központi segély nem jár a frissen végzett pályakezdőknek, hiszen nem volt még munkaviszonyuk, a munkanélküli segélyhez pedig 360 nap munkaviszony szükséges.
4. Fizetnivalótok viszont van! A jogviszony megszűnésével TB-járulékot kell fizetnetek, különben nem lesztek biztosítva. Ez idén 6930 forint havonta, mely összege januártól emelkedik!
http://eduline.hu/felnottkepzes/2015/11/26/Ezekben_a_tamogatasokban_bizhatnak_a_fiatal_12KAJN#rss
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!