PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 21., szombat

Fontos változás jön a mobilozásban – erre vigyázzon nehogy ráfázzon!

Fontos változás jön a mobilozásban – erre vigyázzon nehogy ráfázzon!

Sok változás jön a mobilozásban, sokan ráfázhatnak ha nem használják elég körültekintően a mobiljukat. Egyre tisztábban látszik, hogy hogy fognak változni a roaming szabályok a telefonálásban. 2017 közepétől jöhet a szép új világ, roaming mentes kivitelben, de ha jobban utánajárunk a dolgoknak hamar rájövünk, hogy érdemes továbbra is óvatosan nyomkodni a telefont.


Rengeteg magyar ember tapasztalja nap, mint nap az a korántsem kellemes érzést, hogy a telefonjuk átlépve a magyar határt semmit sem ér, csak foglalja a helyet a táskában.Telefonálni és üzenetet küldeni sem olcsó mulatság, a netről is le kell mondani, pedig ha valahol, akkor külföldön igencsak jól jönne.
A nemrég elfogadott egységes távközlési piacról szóló rendelet alapján, két lépcsőben 2017 közepéig eljut a rendszer addig, hogy a hazai árakon lehet telefonálni és internetezni külföldön.
Ezekkel a változásokkal kel számolni :
A következő változások fognak végbemenni 2016. április 30-a és 2017. június 14. között >>
- a mobilnet használatáért a belföldi díjakon felül legfeljebb 5 eurócent/megabájt,
- az indított mobilhívásért a hazai percdíjakon felül legfeljebb 5 cent,
- a fogadott hívásért megközelítőleg kb. 0,0114 euró/perc,
- sms-küldésnél a belföldi sms-díjon felül legfeljebb 0,02 euró díjat számíthatnak fel a szolgáltatók az Európai Unión belül – tájékoztatta a Napi.hu-t, az NMHH.
Majd 2017. június 15-től a belföldi díjakon felül csak kivételes esetekben lehetséges roamingdíjakat felszámolni. Nos a rendkívüli esete az jelenti, hogy ha a szolgáltató jelzi, hogy közgazdaságilag egyszerűen képtelen a roamingdíjak megszűnésével kapcsolatos költségeket fedezni és csak a belföldi tarifák emelése jelentene számára megoldást!
Nos, de a dolog pikantériája, hogy az új törvény nem csak a felhasználót, előfizetőt fogja védeni, hanem a szolgáltatót is!Így ez megint érdekes helyzetet teremt!Így a szolgáltató majd megakadályozzák, hogy a felhasználók óriási külföldi forgalmat generáljanak.
Egy meghatározott limit átlépése esetén a szolgáltatók a régi roamingszabályoknak megfelelő pluszdíjakat alkalmazhatnak. Vagyis ha többet beszélünk, mint amit ők elképzelnek, akkor továbbra is fizethetjük a roaming díjakat, ami ismerve a rendszert valószínűleg még a mostaninál is magasabbak lesznek!AZ új szabályokat 2016. december 15-ig alakítják ki.
“Mi van a külföldön vásárolt SIM-kártyákkal?
A Napi.hu megkérdezte az Európai Bizottságot is, hogy mi történik abban az esetben, ha valaki egy külföldön megvásárolt SIM-kártyát szeretné otthon “életvitelszerűen” használni. A válaszból kiderül, hogy erre nem lesz lehetőség, ez ugyanis visszaélésszerű használatnak minősül.
A gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy meghatároznak egy limitet, amely még belefér a “normál használatba”, efölött pedig extra-díjat számíthatnak fel a szolgáltatók. Ezek a díjak ugyanakkor jóval alacsonyabbak lesznek, mint a jelenlegi roaming-tarifák.
Abban tehát biztosak lehetünk, hogy 2017-től is kellő visszafogottsággal használhatjuk csak a telefonunkat, azonban, hogy pontosan mit jelent percekben és megabájtokban mérve, az még nyitott kérdés.” (napi.hu)
A cikk a napi.hu egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!