PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 20., péntek

HIVATALOS – Meg­bün­tet­het a NAV, ha nem ol­va­sol e-mailt!

HIVATALOS – Meg­bün­tet­het a NAV, ha nem ol­va­sol e-mailt!

Sokan nem tudják, de a NAV már nem csak a régi és hagyományos levélformát használja felszólítások esetén, akár e-mailben is felszólíthatnak! Érdemes gyakran olvasni az e-mailjeinket, mert ha NAV felszólítás érkezik a fiókunkba és nem reagálunk rá, akkor végrehajtás is lehet belőle! Amire ugye semmi szükségünk nincs..


Nem csupán e-mailben, hanem az Ügyfélkapunk keresztül is kaphatunk NAV levelet, olyan komoly ügyekben is, amelynek, akár végrehajtás is lehet a vége ha semmit nem teszünk az ügy békés rendezése érdekében.Márpedig ha nem tudunk a levélről, akkor nem is teszünk semmit…
A tapasztalat az, hogy az Ügyfélkapun keresztül kapott leveleket, értesítőket a legtöbben meg sem nyitják, mert a legtöbbször csak egy szimpla visszaigazolásról van szó és túl macerásnak tartják a belépést a rendszerbe.
A nemtörődömségnek, lustaságnak igen komoly ára lehet, ugyanis a hatályos jogszabályok, törvények szerint a NAV-nak joga van így hivatalos levelet küldeni például egy adóellenőrzés indításáról vagy éppen egy végrehajtási eljárásról, fizetési felszólításról.
Veszélyes lehet ez ugyanis a hatályban lévő törvények szerint ezekre az e-mailekre ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a rendes térti-ajánlott levelekre: hiába nem veszed át vagy nem olvasod, kézbesítettnek veszik. Van is erre egy igen szép szó, a neve kézbesítési vélelem! Vagyis hiába nem nyitod meg, ha másodszor is elküldik, a küldéstől számított 5. naptól úgy számítják, hogy megkaptad és elolvastad.
A tanulság, hogy rendszeresen nézd az e-mailedet és az ügyfélkapudat, mert pórul járhatsz!
a cikk a a ripost.hu egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!