PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 25., szerda

Hízhat a magán egészségbiztosítási piac

Hízhat a magán egészségbiztosítási piac


A magán egészségbiztosítási piac idén mintegy 10 százalékkal nőhet, értéke pedig elérheti a 36,5 milliárd forintot - közölte a MediHelp International egészségügyi szolgáltató az MTI-vel.


A közlemény szerint Magyarországon közel 30 ezer embernek van magán egészségbiztosítása, ezekből a cégek által fizetett biztosítás 65-75 százalékot tesz ki, Ausztriában ugyanakkor a lakosság 30 százalékának, 2,5 millió embernek van magán egészségügyi biztosítása.
A társaság adatai alapján a költségek és a profitcsökkenés minimalizálása érdekében évente mintegy 300-400 munkaadó választja a magyar piacon működő magánbiztosítók egészségbiztosítási termékeit, amelyek segítségével a munkából való kiesés időtartama a piaci becslések szerint átlagosan a tizedére csökkenthető.


A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavalyi adatai szerint a magyar munkavállalók egy betegség esetén átlagosan 24 napot voltak táppénzen. A betegállomány finanszírozására tavaly 54 milliárd forintot költött az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), 18 milliárd forintot pedig a munkaadók.



A közlemény idézi Kovács Andrást, a MediHelp üzletfejlesztési igazgatóját, aki elmondta: egy munkavállaló időleges kiesése a munkából átlagosan évi 1-1,5 millió forintos veszteséget okoz a munkaadó számára, ez azonban személyenként évi 300 000 forintos ráfordítással kalkulálva a tizedére csökkenthető akkor, ha a munkaadók magán egészségbiztosítást vásárolnak munkavállalóiknak, mivel az ilyen típusú ellátásban lerövidül az ellátási, kezelési idő.
Hozzátette: 2014-hez képest 20-30 százalékkal nőtt a cég ügyfeleinek a száma, a piac egészét tekintve 10 százalék alatti növekedést várnak. Az egészségügyi szolgáltatásokra fordított magánkiadások ma már elérik a 30-50 milliárd forintot - közölték.
A cikk forrása: hirado