PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 29., vasárnap

Ingyenes vonatjegy nem csak nyugdíjasoknak!

Ingyenes vonatjegy nem csak nyugdíjasoknak!


Magyarországon nem csupán a nyugdíjasok vagy a pici gyerekek élvezhetik az ingyenes utazás lehetőségét! Többeknek van lehetősége ingyenes utazásra, vannak, akiknek csak bizonyos esetekben, vannak azonban akiknek alanyi jogon jár! Tudj meg minél többet a kedvezményekről, hátha van az ismeretségi körödben, olyan akinek fontos lehet! Segíts neki!



Magyarországon elsősorban a 65 év feletti személyek jogosultak ingyenes utazásra, feltétel, hogy Európai Uniós állampolgár legyen, így természetes, hogy ez más európai tagállam állampolgárára is igaz. Szintén díjmentesen utazhatnak a határon túli magyarok is hazánkban, amennyiben betöltötték a 65. életévüket és rendelkeznek Magyar igazolvánnyal vagy Magyar hozzátartozóii igazolvánnyal, utazhatnak belföldön díjmentesen és korlátlan számban.

Ha valaki biztosított és egészségügyi ellátás igénybevételének céljából utazik, és nem helyi közlekedési eszközön utazik, az orvos ha indokolt adhat igazolást egy kísérő számára ingyenes utazásra, amennyiben 16 év alatti gyereket kell kísérni vagy a biztosított állapota igényel kísérői jelenlétet, ilyen esetekben térítik a kísérő utazási költségét is.


Gyerekorvos vagy háziorvos állíthatja ki az utalványt a kísérő számára, ezt az egészségügyi intézményben igazolniuk kell, hogy a beteg megjelent, de ebben az esetben az OEP nem vállalja pótjegy vagy helyjegy árának térítését.

A gyerek 3 éves koráig utazhat díjmentesen, ha a gyermek nem foglal el külön ülőhelyet, akkor az első osztályon is díjmentes az utazása. Viszont felárat kell fizetni ha 3 éves korig is ha külön ülőhelyet foglal, és a 3-6 éves gyereknek is.

Hadirokkantak és kísérőik valamint hadiözvegyek számára is ingyenes a vonton utazás , még első osztályon is, valamint az IC járatokon is korlátlan számban, jogosultságot igazolni a hadigondozási igazolvánnyal lehet.
Ingyenesen utazhatnak a menekültek II. osztályon, személyi igazolványt vagy Igazolást tartózkodási engedéllyel együtt kell felmutatni és így díjmentesen utazhatnak az igazolványon szereplő időszakban és viszonylatban.
A MÁV-nál bizonyos üzletpolitikai kedvezményre jogosító Start kártyák nyújtanak díjmentes utazási lehetőséget:
– START KLUB BÓNUSZ kártya II. osztályon díjmentes utazási kedvezmény, névre szóló kártya felmutatásával lehet ingyen utazni, de felárat szükséges fizetni
– START KLUB VIP kártya , tartalmazza a felárat is a névre szóló kártya, ugyanakkor az I. osztályon biztosít díjmentes utazási lehetőséget.
– START KLUB PRÉMIUM kártya tulajdonosa, I.osztályon díjmentes utazás, felmutatóra szól, és tartalmazza a felárat



Az utaslétszám növekedését várja a MÁV a regionális vasúti tarifa bevezetésétől, amelyet 30 mellékvonalra érvényesítene 25% kedvezményt. Így a hazai vasútpálya ötödén lehetne kedvezményesen utazni összesen 1400 kilométeren.
Több esetben különböző mértékű kedvezményekkel utazhatnak például a közalkalmazottak utazhatnak 50%-os kedvezménnyel éves szinten 12 alkalommal, vagy a diákok számára 50%-os kedvezményes jegy és bérlet vásárolható.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info