PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 27., péntek

Karácsonyi hitelek, áruhitel – erre nagyon figyeljünk ha felvesszük!

Karácsonyi hitelek, áruhitel – erre nagyon figyeljünk ha felvesszük!


Mire figyeljünk, ha hitelt vennénk fel

Az áruhitelt is sokan választják, ezekből főleg a 0 százalékos, vagyis kamatmentes áruhitelek a legnépszerűbbek. Általában elektronikai termékeket vásárolunk így, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kedvező feltételekkel reklámozott hitelek nem feltétlenül teljesen költségmentesek.


Előfordulhat, hogy habár kamatot nem kell fizetni, hitelbírálati díjat viszont igen, és akkor már nem is járunk olyan jól. Ezért a THM-et, a teljes hiteldíjmutatót érdemes figyelni. Ennek direkt az a célja, hogy láthassuk, a tartozás visszafizetésén túl évente mekkora összeget tesznek ki az egyéb költségek (kamat, kezelési költség stb.).
Azt sem szabad elfelejteni, hogy az akciós áru valójában sokszor nem is akciós: máskor is meg lehet vásárolni ennyiért, vagy vannak olyan üzletek, ahol engedmény nélkül is kevesebbe kerül. A szállítási díjakra is mindenképpen figyeljünk oda, főleg, ha interneten vásárolunk, mert sokszor ezzel fizettetik meg a gyanútlan vásárlókkal az akciók miatt elvesztett összeget.
Az áruhitel azt jelenti, hogy még azelőtt megkapjuk a kiválasztott terméket, hogy kifizettük volna, mert ezt a hitelező teszi meg helyettünk. Könnyen, a vásárlás helyszínén igényelhető, és pár perc alatt kiderül, hogy jogosultak vagyunk-e rá, illetve hogy milyen feltételei vannak az igénylésnek. Korábban egy-egy termékeket lehetett így megvásárolni, de most már vannak úgynevezett kerethitelek is, amellyel egyszerre több dolgot is vásárolhatunk az adott üzletben.
A személyi kölcsön legnagyobb előnye az, hogy az ügyfél dönti el, hogy mire szeretné költeni. Ez lehet bármi a karácsonyi vásárlástól kezdve a lakásfelújításon át más hitelek kiváltásáig. Néhány millió forintnál nagyobb összegeket általában nem lehet így felvenni, és a futamidő sem több néhány évnél. Ingatlanfedezetet nem igényel, a jövedelmet kell hozzá igazolni, ha nem fizetjük a hitelt, akkor a fizetésünkből vonhatják le a törlesztést.

A hitelkártya egy speciális bankkártya, azokban az üzletekben használhatjuk, amelyekkel a kibocsátó megállapodást kötött. Abban tér el a sima bankkártyától, hogy akkor is vásárolhatunk vele, ha nincs rajta elegendő pénz. A tartozások rendezésére úgynevezett türelmi időt határozhatnak meg: ez általában egy-másfél hónap. Ez azt jelenti, hogy ha ezalatt az idő alatt rendezzük a tartozásunkat, akkor nem kell kamatot fizetnünk a felhasznált kölcsönért. Viszont ha nem fizetünk időben, akkor magas kamatot számíthatnak fel.
Forrás : faktor.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info