PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 22., vasárnap

Megdöbbentő – így kémkednek utánunk minden patikában!

Megdöbbentő – így kémkednek utánunk minden patikában!

Mindössze néhány tízezer forintért szinte bármelyik nagy cég hozzáférhet betegek gyógyszerfogyasztási adataihoz a patikákban. Természetesen nem legális a dolog, de mégis így van, még a gyógyszerkamara is adott ki figyelmeztetést ezzel kapcsolatban, hogy ezzel a cselekedettel büntetőport kockáztatnak!


A patikákban jól öltözött üzletemberek látszatát keltve jelennek meg a megbízottak és arra próbálják rávenni a gyógyszerészeket: adják át nekik az egészségbiztosítónak gyűjtött vényforgalmi adatok másolatát. Sajnos az esetek jelentős százalékában ez sikerül is nekik…Sőt, hogy továbbmenjünk sajnos olyan is van, hogy teljesen automatizálják a rendszert vagyis, a patika rendszergazdája már eleve telepít egy olyan programot a gyógyszertár pénztárgépeiben, mely automatikusan továbbítja a megrendelőhöz a kívánt adatokat!
Egy hivatásos orvoslátogató mesélt ezekről a szakmai titkokról…a megszerzett adatokat természetesen üzleti célokra használják fel.Az orvoslátogatók a patikai vényadatokból próbálják ellenőrizni, hogy az orvos, akivel kapcsolatban állnak, mire, mikor és melyik cég készítményét rendeli.
“Ezek az adatok főként az orvosok megvesztegetésében, a piaci stratégia megtervezésében és a társadalombiztosítással való alkuban használhatók fel. Szélsőséges esetben a beteg is kárvallott lehet: bár az adattömeg elvben anonimizált, olykor torzított taj számot használ, de így is sokszor meg lehet határozni, kinek az egészségügyi információi kerültek illetéktelen kézbe.
Alexin Zoltán matematikus, adatvédelmi szakértő azt mondja: sokan azzal hitegetik magukat, hogy ha a taj számot kicserélik, akkor nincs probléma, szabadon folyhat a vásár. Pedig ez nincs így: gyakran az alapműveletek ismerete elég ahhoz, hogy valaki föltörje a „titkosított” taj számokat. A szakértő úgy véli, elég, ha valaki kíváncsi, és – például a közösségi portálok segítségével – rákeres egy-egy beazonosított gyógyszerszedőre.” (nol.hu)
Természetesen a gyógyszertári vények, receptek adatainak kiadása illegális, törvénytelen!De sajnos van rá lehetőség, egyelőre semmilyen kontroll nincs a rendszerben! Létezik egy törvény, mely az információbiztonságról szól, de ebben nincs egyértelmű iránymutatás arra vonatkozólag, hogy az egészségügyi intézményekre is vonatkozik-e.
A gyógyszerészkamara már pórbált ez ellen tenni, nyomatékosította, hogy komoly bűncselekményt követ el, aki így kiadja a betegek adatait.
A cikk a nol.hu egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!