PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 25., szerda

Minden évben 1 milliót forintot bukhattok ha nem házasodtatok össze!

Minden évben 1 milliót forintot bukhattok ha nem házasodtatok össze!

A magyar állam támogatja a házasságkötést és a klasszikus családmodellt, anya, apa házasok és aztán jönnek a gyerekek. Nos ez a támogatás az anyagiakban is jelentősen megmutatkozik, ugyanis elképesztő összegeket bukhattok havonta, évente ha nem házasságban, a hanem csak élettársi kapcsolatban éltek! Ha megnézed a számokat, akkor rájössz, hogy anyagilag mindenképpen megéri házasságot kötni!


Sok változás jött eddig is a családtámogatási rendszerben és további változások is jönnek, de elöljáróban csak annyit árulunk el, hogy ezzel az élettársak sem most sem a későbbieknek nem járnak jól!
Idén bevezették az első házasok kedvezményét, melynek keretében havonta 5 ezer forint adókedvezményt kapnak a fiatal házasok. Ezt a kedvezményt 2 évig élvezhetik, illetve ha közben gyermekük születik, akkor átváltanak a családi adókedvezményre, ebben az esetben ez a kedvezmény nem jár tovább.Itt annyi kikötés van, hogy az egyik félnek legalább az első házasságának kell lennie.Ez a kedvezmény a 2 év alatt 120 ezer forint plusz bevételt jelent a családi kasszában!
Amint megérkezik az első gyermek, jogosulttá válnak a házastársak a családi adókedvezményre. A jelenleg hatályos törvények szerint ez havonta 1 és 2 gyermek esetében havi 10 ezer forint plusz bevételt jelent gyermekenként, vagyis 1 gyermeknék havi 10 ezer forintot, 2 gyermeknél havi 20 ezer forintot.3 gyermek esetében már havi 33 ezer forintot jelent gyermekenként, vagyis e gyermekkel havi 99 ezer forinttal több jön be a családi kasszába.
Jövőre emelik a kétgyermekesek kedvezményét is 2500 forinttal, 2019-re pedig a duplájára emelik azaz 20 ezer forint lesz a kedvezmény gyermekenként.
És itt jön a bibi az élettársaknál..náluk mindkét fél csak a saját gyermeke után kaphatja meg a támogatást, illetve a közös gyermekek után jár a kedvezmény. Magyarul ha mondjuk a család 4 gyermeket nevel, de abból csak egyetlenegy a közös gyermek, akkor a pár mindkét tagja csak 1 gyermek után érvényesítheti a kedvezményt, a többi gyermek után csak annak jár, akinek a saját gyermeke.Vagyis így nem 33 ezer forint jár gyermekenként hanem csak 10 ezer forint!
A nem közös gyermek miatt járó kedvezményt csak év végén, az adóbevallásban oszthatják meg, amennyiben adóalapjuk “elbírja” a levonható kedvezmény összegét, s lemondanak a gyermeküket egyedül nevelők családi pótlékáról.
Forrás : penzcenrum.hu)
Ha közös gyermekeket nevelnek az élettársi kapcsolatban élők, akkor nincs különbség a családi adókedvezmény mértékében a házasságban élőkhöz viszonyítva!
Azonban ha nem közös gyermekeket nevelnek óriás különbségek lehetnek!
1. Például ha apa hoz 2 gyermeket, anya hoz 1 gyermeket az élettársi kapcsolatba
Apa a saját gyermekei után 20.000 forint/hó családi kedvezményt érvényesíthet, míg az anya a saját gyermeke után havi 10.000 forintot. Vagyis ők együtt 30 ezer forint családi kedvezményt kapnak, ez egy év alatt 360 ezer forint kedvezményt jelent!

3 nevelt gyermek után a házasságban élők esetében 99.000 forint/hó a családi adókedvezmény, ami éves szinten 1.188.000 forint. Vagyis 828 ezer forinttal több marad a házasságban élők családi kasszájában!
2. Például ha anya hoz 1 gyermeket a kapcsolatba és 2 közös gyermek van
Anya a 3 saját gyermeke után azaz nettó 99.000 forint/hó családi kedvezményt kap, ez éves szinten 1.188.000 forint . Apa csak a saját gyermeke után kap nettó 20.000 forint/hó kedvezményt, vagyis 240.000 forintot évente.
Amennyiben az anya nem tudja érvényesíteni a harmadik gyermek utáni adókedvezményt, akkor az élettársa év végén az adóbevallásában maximálisan érvényesítheti azt (számszerűsítve: 1.188.000 – 240.000 = 948.000 forintot).
Ebben nincs különbség az adókedvezmény összegében az élettársi kapcsolatban élőknél és a házasságban élőknél.
3.Ha mindkét fél 2 gyermeket hoz az élettársi kapcsolatba, akkor előző számítások alapján Az eltérés 92.000 forint/hó azaz 1.104.000 forint/év (!) a házasságban élők javára.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!