PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 26., csütörtök

Nincs lakásod? Némi beugró után önkormányzati lakáshoz juthatsz!

Nincs lakásod? Némi beugró után önkormányzati lakáshoz juthatsz!

Vadiúj pályázatot hirdetett ki Pécs város önkormányzata, egy lakhatóvá tételi pályázatot, melynek keretében most szociális lakáshoz lehet jutni. A program lényege, hogy a pályázónak el kell végeznie egy néhány százezer forintos felújítást a lakáson, hogy normál emberi körülményeket teremtsen a lakásban és így jut bérleti joghoz.


Körülbelül 20-25 lakásról van szó, melyek szerte a városban találhatók, vannak lakásos Uránvárosban, Meszesen és Kertvárosban is.
A pályázat december elején indul! A programba alacsonyabb ráfordítást igénylő, jelenleg üresen álló lakásokat kínálnak.
A pályázatban egyébként összkomfortos, lakható ingatlanok fognak szerepelni, melyek azért némi anyagi ráfordítást igényelnek. Amennyiben a pályázó vállalja a néhány százezer forintot kitevő felújítási munkálatok elvégzését, úgy először 1 évre majd ezt követően három évre kibérelheti a lakást. Természeten a felújítás nem bemondásra működik, az önkormányzat szigorúan fogja ellenőrizni, hogy valóban megtörténtek-e a felújítási munkálatok. Az is fontos feltétel lesz, hogy a bérlőnek nem lehet semmilyen közüzemi tartozása, alapfeltétel!
Hogy pontosan mennyit kell egy-egy lakásra költeni, természetesen az adott ingatlan állapotától függ.
Itt várják a pályázatokat
Az igénylők a Városüzemeltetési Főosztály Lakásgazdálkodási Csoportjánál (Kossuth tér 3.) adhatják be pályázatukat. A dokumentumokat december 15-ig várják. A nyertesekről a Népjóléti és Sport Bizottság dönt, várhatóan januárban.

Az előzetes tervek szerint pályázat ez a pályázat főleg azoknak kínál lehetőséget, akik nagycsaládosak, illetve régebb óta várnak önkormányzati lakásra. Ennek megfelelően a gyermekesek, a már beadott, érvényes lakáspályázattal rendelkezők, valamint az önkormányzatnál vagy annak intézményében dolgozók részesülnek előnyben a kiválasztás során.
A mostani pályázat keretében nem nyújtanak bérleti díjkedvezményt, azaz a nyerteseknek a jövedelmi helyzettől és az ingatlan nagyságától függően körülbelül tíz- és negyvenezer forint között kell fizetniük havonta.
A cikk a pecsiujsag.hu egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!