PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 27., péntek

Tudta, hogy a karácsonyfáknál létezik hipermarket kategória?

Tudta, hogy a karácsonyfáknál létezik hipermarket kategória?


Országszerte a jövő hét végétől kezdik árulni a fenyőfákat, az árak az előző évhez képest nem változnak - mondta Biza Klára, a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére. Közölte: az idén nem történt olyan intézkedés, amely indokolná az árak emelkedését, változatlan a kitermelési- és a fuvarköltség is.


A szakember szerint a legnépszerűbb fajta várhatóan az idén is a lucfenyő marad, amelynek ára ezer forint körül alakul méterenként. Az ezüstfenyőt átlagosan négyezer forintért kínálják, a nordmann fa ára pedig öt-hatezer forint körül alakul. Az import sem drágul, a kínálat megfelelő, az egyre népszerűbb nordmann fenyőt főleg Dániából importálják - tette hozzá.
Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy egy fajtán belül is különböző minőségi osztályok vannak, az úgynevezett hipermarket kategória lesz a legolcsóbb, de annak a minősége is gyengébb.


Az árusok a piac tisztulását várják az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszertől (ekáer), mert már minden szállítmányt be kell jelenteni, így kevésbé tudnak feketén szállítani - mondta.
Kitért arra: a vágott fenyők kitermelése elkezdődött, de évről-évre népszerűbbek az ünnepek elmúltával kiültethető gyökeres fenyőfák. Ezek esetében fontos, hogy ellenőrzött helyről, kertészeti árudában vagy kertészeti áruházban vásároljuk, mert csak a szakszerűen kitermelt növény lesz életképes - húzta alá. A teherautó platójáról vásárolt, gyorskitermelésű fa gyökércsonkja a szakember szerint nagy valószínűséggel elszárad.
A cikk forrása: hirado.hu