PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 30., hétfő

Új foglalkoztatási támogatás jön megváltozott munkaképességűeknek, rokkantaknak

Új foglalkoztatási támogatás jön megváltozott munkaképességűeknek, rokkantaknak


Az év végére vadi új foglalkoztatási támogatás bevezetését tervezi a kormány a megváltozott munkaképességűek, rokkantak megsegítésére.Új segítség jön a megváltozott munkaképességűeknek!

Unios forrásból támogatná a kormány a megváltozott munkaképességűek munkába állását.
A kormány év végén komplex és kiemelt program indítását tervezi a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci integrációját segítendő 10 milliárd forintos támogatással – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére.
Az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában az államtitkár jelezte, hogy az uniós támogatással megvalósuló projekt mellett napirenden van a jelenlegi szabályok áttekintése is a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának további növelése érdekében.
Rétvári Bence közlése szerint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése munkavállalói oldalon is megvalósul. A munkáltatói adóterhek csökkentését célzó rehabilitációs kártya alapján több mint 30 ezer fő után veszik igénybe a járulékkedvezményt.
Kitért arra is, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján a munkáltatók a rehabilitációs foglalkoztatás keretében felmerülő bér- és többletköltségekre pályázat útján nyerhetnek támogatást. Ezáltal idén 30 375 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása valósul meg 34 milliárd forintból.

A megváltozott munkaképességűek számára az Új Széchenyi Terv részeként nyílt lehetőség rehabilitációs szolgáltatásokra és képzésekre összesen 23,5 milliárd forintból a TÁMOP program keretében. Ennek eredménye 7731 érintett bértámogatással történő elhelyezkedése, 6000 személy átképzése, valamint speciális szolgáltatások nyújtása – részletezte a parlamenti államtitkár.
Jelezte: a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedést segíti a rehabilitációs ellátás folyósítása melletti, heti 20 órában megengedett munkavégzés.
Forrás : hirado.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info