PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 11., péntek

2016. január 1-től megbüntetik azt a céget, főnököt, aki trükközik a melósok fizetésével és szabadságával

2016. január 1-től megbüntetik azt a céget, főnököt, aki trükközik a melósok fizetésével és szabadságával

Simán benézhet egy 20 milliós bírság, ha a szabadságra vonatkozó szabályokat megszegi a munkaadó. 10 millió azért, ha tesz a munkavédelmi előírásokra. Jövőre kiemelten ellenőrzik a munkabérre és a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó szabályokat.


Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkabérre, a munkaerő-kölcsönzésre és a szabadságra vonatkozó szabályok betartását – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os ellenőrzési tervéből.
Az NGM honlapján elérhető tervezet szerint a munkabérrel kapcsolatos szabályok betartását a munka törvénykönyvének gyakorlati érvényesülésének vizsgálata miatt kezelik kiemelten jövőre. A vizsgálatokat márciusban és áprilisban végzik majd. Ezt követően június-júliusban a munkavállalói jogviszonyok rendezettségére terjed majd ki az ellenőrzés. Az NGM kiemelte, hogy a vizsgálat a munkavállalók alapvető jogainak érvényesülését, a “tisztességes, jogkövető vállalkozások versenyhátrányának” csökkentését szolgálja.

A szabadsággal kapcsolatos törvények betartását október-novemberben ellenőrzik. Kiemelték: a munkaügyi bírság összege 30 ezertől húszmillió forintig terjedhet.
A munkavédelmi ellenőrzések 2016 második negyedévében a fémfeldolgozási tevékenységeket érintik. Ezt az indokolja, hogy a fémipari technológiák, munkaeszközök munkavédelmi hiányosságai miatt a munkabalesetek közel 10 százaléka ebben az iparágban következik be és előfordulnak halálos, valamint csonkolásos munkabalesetek is. Az ellenőrzések főként a munkavállalókat érintő veszélyforrások vizsgálatára terjednek ki – tették hozzá.
A közlemény emlékeztet: a munkavédelmi hatóság a biztonságos munkavégzésre vonatkozó követelmények teljesítését elmulasztó és ezzel a munkavállaló életét, testi épségét vagy egészségét súlyosan veszélyeztető munkáltatóval szemben munkavédelmi bírságot szabhat ki, amely 50 ezertől 10 millió forintig terjedhet.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info