PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 9., szerda

500 milliárdnyi uniós forrás ment az egészségügybe

500 milliárdnyi uniós forrás ment az egészségügybe


Mintegy 500 milliárd forintot kapott az egészségügy a 2007 és 2013 közötti időszakra a Magyarországnak megítélt uniós forrásokból, de több korábban elindított projekt még nem fejeződött be; a fejlesztéspolitikai államtitkárság szerint azonban a pénz elköltése nem okoz problémát - írja a Magyar Idők szerdai számában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkársága a lap kérdésére közölte, a pályázatok konstrukciójának lényege, hogy egyes hazai forrásból finanszírozott beruházások utólag uniós költségvetésből kerülhetnek elszámolásra. Hozzátették, hogy ezért csak olyan beszerzések, felújítások kapnak támogatást, amelyek december 31-ig megvalósulnak.


A Magyar Idők szerint soha olyan rövid határidő nem állt rendelkezésre uniós pályázat lebonyolítására, mint a legutóbb meghirdetett egészségügyi tendernél, amelyre december 4-től 11-ig lehet jelentkezni, a hónap végéig le is kell zárni, miközben 23 milliárd forintot kell felhasználni.
A forrás még a 2007-2013-as uniós támogatási ciklusból maradt meg, a 2015. december 31-ig fel nem használt támogatásokat azonban vissza kell fizetni.
A cikk forrása: hirado.hu