PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 18., péntek

Felhívás! Ne nyisson ajtót ha ők kopognak – eszébe sem jutna, hogy betörésre készülnek!

Felhívás! Ne nyisson ajtót ha ők kopognak – eszébe sem jutna, hogy betörésre készülnek!


A rendőrség figyelmeztet, miért légy velük óvatos! Itt vannak a legfontosabb és leghasznosabb tanácsok, melyeket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya adott ki figyelmeztetésként!

Ne nyisson ajtót nekik!
Ha házaló tűzifa árusok kopogtatnak mindenképpen legyen óvatos, ha gyanúsan olcsón árulják a tűzifát, az mindenképpen gyanús. Ha hivatalos szervek nevében jelenik meg a tűzifa árus, abban az esetben mindenképpen kérjen igazolványt, jelvényt illetve nézze meg az autó rendszámát, amivel érkeztek és ezeket az adatokat feltétlenül jegyezze fel!
Ha valóban hivatalosnak és megbízhatónak tűnnek, akkor is ellenőrizze le Ön is a megvásárolni kívánt tűzifa mennyiségét!Mielőtt kifizetné a megvásárolni kívánt tüzelőt feltétlenül mérje le gy mázsálóval, sajnos sokaknak erre nincsen lehetősége de számukra is van egy megoldás! Megközelítőleg úgy kell számolni, hogy nagyjából 10 mázsa nyers bükk körülbelül 1,4 köbméter, ugyanennyi nyers akác nagyjából 1,7 köbméter.


Ami alapszabály, hogy semmi esetbe se engedjen be idegen embereket a lakásába, ezzel sok bajtól és kellemetlenségtől kímélheti meg magát! Ne hagyja, hogy jó szíve vagy a jóhiszeműsége csalja csapdába, sokszor olyan kérésekkel állnak elő, aminek a jóhiszemű ember nem tud nemet mondani, például szeretné használni a wc-t vagy kér egy pohár vizet! Ezek csak ócska trükkök, de kétségkívül hatásosak, amikor ilyen indokokkal jutnak be az otthonokba nem tesznek mást csak rendkívül jó érzékkel és szimattal felderítik a lakásban található értékeket, esetleg pénzt illetve, hogy ezek esetleg milyen rejtekhelyen lehetnek!Magyarul feltérképezik a terepet egy későbbi betöréshez!
Sok esetben ha megköttetik az üzlet, akkor a pénz visszaadásánál vagy a pénz felváltásánál verik át a vásárlót.

FIGYELEM >> Idős, egyedül élő, rosszul látó embereket gyakrabban környékeznek meg a csalók, tolvajok. Ha ilyen rokonod van, fontos, hogy figyelmeztesd: semmiképp ne vásároljon tűzifát házaló árusoktól. Az elővigyázatosság érdekében legfeljebb előrendelést adjon le, és ne engedje be a lakásba az árusokat.
A cikk a femina.hu egyik cikke alapján készült!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info