PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 15., kedd

Friss- rengetegen bukhatják el a TB-t holnaptól!

Friss- rengetegen bukhatják el a TB-t holnaptól!

Rengeteg ember fogja bukni holnaptól a TB-t és a legrosszabb benne, hogy sokan nem is tudnak róla, hogy holnaptól fizetési kötelezettségük van, ha biztosítottak akarnak lenni!

Minden évben diákok tízezrei végeznek a felsőoktatási vagy egyéb tanulmányaikkal, de sajnos nem mindenkinek sikerül könnyedén és gyorsan elhelyezkedni, így közülük sokan hónapokig munkanélküliként tengetik napjaikat. Rossz hír, hogy a türelmi idő a holnapi nappal lejár, holnaptól nekik már saját maguknak kell fizetni a TB-t vagyis a saját társadalombiztosítási járulékukat minden hónapban be kell fizetniük.
UTÁNAJÁRTUNK MIT KELL TENNI >>>
A TB fizetés mindenkinek kötelező ez alól nincs kibúvási lehetőség, akkor is kötelező ha szinte soha nem vagyunk betegek és soha nem járunk orvoshoz! Aki iskolába jár vagy dolgozik, nincs teendője, mert levonják a munkabéréből illetve az iskolásoknál is be van fizetve. Amikor megszűnik a tanulói jogviszony vagy munkanélkülivé válunk onnantól kezdve a TB-t magunknak kell fizetnünk minden hónapban!
A TB összege jelenleg havonta 6930 forint.


Pontosan mikor is kell elkezdeni fizetni?
A 45 napos türelmi határidő 2015. december 16-án lejár, vagyis az október 31.-én lejárt diákigazolvánnyal rendelkezőknek holnaptól fizetni kell!
december 16-tól kötelesek maguknak fizetni a társadalombiztosításukat.
Hol és hogyan kell befizetnem a TB-t?
A határidő lejártát követően még 15 napig lehet jelezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) a járulékfizetési kötelezettséget.A bejelentéséhez szükséges adatlap (T1011) letölthető az adóhatóság honlapjáról, vagy beszerezhető a NAV ügyfélszolgálatain.Ezt a nyomtatványt a postán, személyesen, vagy elektronikus úton Ügyfélkapun keresztül tudjuk eljuttatni a NAV-hoz.
A befizetés banki átutalással és csekken is teljesíthető minden hónap 12-ig.
A cikk a www.penzcentrum.hu cikke alapján készült.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info