PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 17., csütörtök

Hihetetlen – még a sorbanállást is megúszhatja az e-kártyával! – ezt tudja az új személyi!

Hihetetlen – még a sorbanállást is megúszhatja az e-kártyával! – ezt tudja az új személyi!

Januártól már bevezetésre kerül a vadiúj kártya alapú személyi igazolvány, az e-személyi, vagy e-kártya, mely igen érdekes lesz a jelenlegi személyi igazolványunkhoz képest. Mivel mindenkinek kötelező lesz, nem árt tisztában lenni néhány dologgal, hogy hogyan, miként és főleg mire használhatjuk majd a személyi igazolványunkat!

Az új személyi igazolvány személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya és TB kártya lesz egyben, sőt a schengeni övezetben útlevélként is használható lesz, mint a jelenlegi személyi igazolványunk! Emellett olyan funkciókkal is ellátják majd az új igazolványt, melyeknek a közigazgatási ügyintézésben lesz jelentős szerepük.
Minden elektronikus személyi igazolványban benne lesz egy chip, ami számlatan adatot fog tartalmazni a az igazolvány tulajdonosáról.Ilyen adatok például a tulajdonos személyi adatai, illetve az állampolgár döntésétől függően az ujjlenyomata, az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adatok, a társadalombiztosítási- és az adóazonosító jele fog szerepelni. A chip szerepe a gyors, egyszerű és könnyű ügyintézés!
A chiptől sokan félnek, de a tévhitekkel ellentétben ezzel jobban védik adatainkat, mint a jelenlegi személyi igazolvánnyal!


AZ új személyi igazolványnak lesz egy e-azonosítás funkciója is! Ennek az e-azonosításnak köszönhetően a chipen elektronikusan tárolt adatok automatikus kiolvasása is lehetővé válik, ezzel könnyebbé válik az elektronikus űrlapok kiöltése és az ügyintézés is! Az új személyi továbbá tartalmazni fog egy egyedi azonosítót is, amellyel egyértelműen meghatározható lesz az okmány felhasználására való jogosultság is.
E-aláírás funkciót is kérhetünk a személyi igazolványunkra >> ennek lényege, hogy személyes aláírással hitelesített iratokhoz hasonló teljes bizonyító erejű magánokiratok is készíthetőek lesznek elektronikus úton.
Az új igazolvány továbbá, szintén az állampolgár kérésére, tartalmazhat ujjlenyomatot is, amely így az útlevél biztonsági szintjére emelné a személyi igazolványt.
Ezekben az országokban már használják az e- személyi igazolványt >> Belgiumban, Bulgáriában, Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is.
Forrás : profit7.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info