PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 12., szombat

Holnaptól hatályos az új vasúti és Volán-menetrend

Holnaptól hatályos az új vasúti és Volán-menetrend


Több menetrendi változással kell számolniuk az utasoknak a december 13-tól hatályos új vasúti és Volán-menetrend alapján, amely december 2016 december 10-éig marad érvényben.

A MÁV Start az új menetrendben a rendkívül alacsony kihasználtságú vonalakon ritkította a járatokat, amely révén 0,98 százalékkal csökken a 2016. évi utaskilométer, az így felszabaduló költségmegtakarítást fejlesztésre használják, a járatmegszüntetések nem érintik a munkába és iskolába járást, valamint a közúton le nem fedett területeket.

Változás a korábbiakhoz képest egyebek közt, hogy a Budapest-Komárom-Győr-Hegyeshalom vonalon a bécsi főpályaudvar megnyitása miatt új menetrendi struktúrát alakítottak ki.
Budapest-Győr között az InterCity vonatok óránként közlekednek, és megállnak Tatán, valamint Komáromban, továbbá munkanapokon az elővárosi vonatok Budapest és Tatabánya között sűrűbben járnak.
A Budapest-Székesfehérvár vonalon pedig 13 vonat meghosszabbított útvonalon Kőbánya-Kispest és Martonvásár között jár majd, a Budapest és Veszprém között közlekedő vonatok közül hat megáll Gárdonyban is.
Csökken a menetidő a Kelenföld-Székesfehérvár-Gyékényes vonalon pályafelújítás befejezése miatt, például Budapest és Keszthely között átlagosan 15 perccel lesz rövidebb az eljutás.
Új járatokat indítanak Budapestről Százhalombattára a munkába és iskolába járás időszakában, a Bécsbe tartó Hortobágy EuroCity a jövőben Nyíregyházáról indul, továbbra is érinti Debrecent és a Keleti pályaudvart.
A nemzetközi forgalomban a bécsi új vasúti pályaudvar nyitása lehetővé teszi a menetidő-csökkenést az osztrák főváros érintésével közlekedő járatoknál, emiatt a bécsi vonatok a mostanihoz képest fél órával később indulnak a Keleti pályaudvarról az új menetrendben, és harminc perccel korábban érkeznek Budapestre.
A Csehország és Németország közötti közlekedés változása miatt a Budapestről Prágán át Hamburgba közlekedő járatok közül naponta egy vonat közlekedik a teljes szakaszon, a többinél a cseh fővárosban át kell szállni, ugyanakkor Budapest és Prága között 10 perccel rövidül a menetidő.
Az új menetrendben Varsóba új EuroCity járat indul Budapestről naponta Varsovia néven.
A Volán társaságok az új menetrendben a helyközi forgalomban munkanapokon 42 704 járatot, szabadnapokon 19 515, munkaszüneti napokon pedig 16 435 járatot közlekedtetnek.

Az új menetrendben a korábbihoz képest 381 új járatot indítanak, 284-et leállítanak, a menetrend szerinti helyközi járatokkal Magyarország 3154 településéből 9 kivételével a Volán járataival valamennyibe el lehet jutni, ebből 2364 település ráadásul csak ilyen módon érhető el.
A Volán Egyesülés korábbi tájékoztatása szerint a kiszámíthatóbb utazás érdekében a vasúti menetrendhez jobban alkalmazkodó vonal- és menetrend-módosításokat vezetnek be, illetve a vasúti közlekedést kiegészítő autóbuszjáratokat indítanak például Budapest-Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged, a Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Liszt Ferenc repülőtér-Budapest útvonalon.



Kínálatbővítő és a vasúti menetrendhez jobban igazodó változások lesznek országszerte, például Budapest elővárosi közlekedésében Biatorbágy, Érd-Törökbálint, Ecser-Maglód-Gyömrő térségében.
Az új menetrendben új vonalszámokat vezetnek be, egységesítik az autóbusz megállóhelyek elnevezését.
A vasúti csatlakozási helyek száma 246, ezeken a megállóhelyeken az autóbuszok előre meghatározott ideig várakoznak a késéssel érkező vonatokra.
Forrás : MTI, hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info