PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 10., csütörtök

Így változik a munkarend az év végén – Fontos lehet!

Így változik a munkarend az év végén – Fontos lehet!

Ünnepnapok: változások a munkarendben.
A karácsonyi ünnepek miatt az év végén hazánkban munkanap-áthelyezések lesznek, hiszen december 24-e pihenőnap lesz. Szombaton, december 12-én munkanap lesz, mikor is pénteki munkarend lesz érvényben.


December 11-én, pénteken a csütörtöki munkarend szerint, december 12-én, szombaton pedig a pénteki munkarend szerint dolgoznak a kormánytisztviselők a kormányhivatalokban. Az ügyfélfogadási rend is ennek megfelelően lesz e két munkanapon a megyei kormányhivatalokban és annak valamennyi szervezeti egységében.
December 24-én csütörtökön pihenőnap lesz.
Forrás : orientpress.hu
“December 12-e szombati munkanap, ekkor dolgozzuk majd le előre december 24-ét. Ez egyértelmű. A most szombat azonban hivatalos tanítási nap is lesz, holott december 24-én már téli szünet van, így nem teljesen logikus, hogy a diákoknak miért kell szintén „ledolgozniuk” azt a napot, ami egyébként nem lenne tanítási nap.


A tanév rendjéről szóló rendelet előírja, hogy a tanítási napoknak igazodniuk kell a munkanapokhoz – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az Inforádió érdeklődésére. Hozzátette: a tanév rendjéről szóló rendelet írja elő, hogy a tanítási hét 5 napos, azonban a tanítási napokban igazodniuk kell a munkanapokhoz. Vagyis ezzel tulajdonképpen a dolgozó szülőknek segítenek.
A szombati napot azonban az iskolák vezetői saját hatáskörükben kiadhatják tanítási szünetnek, de tanítás nélküli munkanapot is elrendelhetnek.”

Forrás : nlcafe.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info