PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 8., kedd

Így változik a szocpol 2016-ban! – Mindenki megkapja a maximumot!

Így változik a szocpol 2016-ban! – Mindenki megkapja a maximumot!

Fontos változás jön január 1-től az építési engedélyeknél! Szocpolosoknak is fontos! ITT olvashatsz részletesen erről : Változás az építése engedélyeknél!
Óriási előny, hogy nem kell többé senkinek attól tartania, hogy lemarad a szocpolról, mert elfogy az erre szánt keretösszeg, mert ha elfogy a, akkor átállnak a korlátlan finanszírozásra, MINDENKINEK JUTNI FOG A SZOCPOLBÓL!

Érdemes kicsit várni – 600 ezer forint plusztámogatáshoz juthat!

Borítékolható, hogy hamarosan még többen akarják majd igénybe venni a támogatást, ugyanis eltörölhetik az energetikai besoroláshoz kötött támogatást. Egy gyermek után 150 ezer forint lehet a különbség, egy háromgyermekes família pedig egy 90 négyzetméternél nagyobb lakás esetében 600 ezer forint plusztámogatáshoz juthat.
Ráadásul hatósági bizonyítvány sem kell majd az igényléshez. Jelenleg a C energetikai besorolásnál rosszabb ingatlanokhoz igényelt CSOK esetében ez kötelező.
A legnagyobb durranás az új szocpol életében, a szocpol következő kiterjesztése lesz, mely valószínűleg rövid időn belül életbe fog lépni, melynek megfelelően a szocpol összege többé nem fog függni a lakás energetikai besorolásától, vagyis mindenki a maximális támogatást fogja megkapni adott kategóriában, ami akár 600 ezer forint plusz támogatást is jelenthet!


NE FELEDD > Az otthonteremtési kedvezményhez az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak – a NAV arra számít, hogy sokan fogják kérni a felvételüket a köztartozásmentes listára. Az adóigazolás kiváltásáért illetéket kell fizetni, a pozitív listára viszont költségek nélkül lehet felkerülni. Ha valaki már szerepel a listán, onnan akkor kerül le, ha nem fizeti be időben a közterheket; a tagság így évekig fennmaradhat.
A friss módosításoknak köszönhetően már szolgálati és önkormányzati bérlakás is vásárolható kedvezménnyel.Finomították a rendszert, hogy még több család juthasson lakáshoz a támogatás igénybevételével.
Csökkenthetik a lakásépítések 27 százalékos áfáját! Komoly lehetőségek vannak arra, hogy a lakásépítés ÁFÁ-ja jelentősen csökkenni fog!




A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info