PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 16., szerda

Megszüntetnék az orvosi titoktartást

Megszüntetnék az orvosi titoktartást

Nagyon friss és kellemetlen hír látott napvilágot, mely szerint megszüntetnék az orvosi titoktartást! Nem így direktben, hanem egy teljesen új egészségügyi rendszer részét képezve.


“A kormány megszüntetné az orvosi titoktartást, és egyetlen központi adatbankba tömörítené tízmillió magyar állampolgár teljes egészségügyi adattömegét bármiféle jogorvoslat lehetősége nélkül. A kötelező és totális, halálig tartó egészségügyi nyilvántartás ellentétes az európai joggal – állítja az adatvédelmi szakértő.” (forrás : nol.hu)
Új törvényt kíván elfogadni az Országgyűlés , mely az egészségügyi adatok kezeléséről szól.Ennek lényege, hogy egy ún. Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) jönne létre, amely valamennyi állampolgár egészségügyi adatát gyűjtené össze.Ebben a rendszerben az összes egészségügyi kormányzati szerv és az összes orvos és egyéb egészségügyi dolgozó is hozzáférne!



Ebben a vadiúj elektronikus rendszerben jönnek majd az e-receptek és az e-beutalók és a sok sok más e….
A betegnek lesz lehetősége adatait letiltani a kezelőorvosa elől, de nem tilthatja le a kormányzati szervek elől…nos ennek így ebben a formában nem sok értelme van, hiszen mi hasznunk származna abból, hogy a korábbi betegségeinket, gyógyszereinket, műtéteinket pont a kezelőorvosunk elől dugnánk el????
Bármikor, bárkit elővehetnek és születésétől a haláláig áttekinthetik mindenféle problémáját, a nemi életéről és a kiváltott gyógyszeréről szóló információkat, minden egyes ember ellátását.
Egyesek mélyen tiltakoznak ellene, állításuk szerint ez teljes mértékben ellentétes az európai joggal…egyetlen elfogadható esetet tartanak a számon, amely pedig a teljes önkéntesség, vagyis csak azok kerülnek be a rendszerbe, akik ezt önkéntesen vállalják!
A rendszer feltöltése úgy fog elkezdődni, hogy a kórházaknak az elmúlt 20 év adatit fel kell tölteni a rendszerbe….ez lesz a rendszerhez való csatlakozás feltétele!
“A törvény hatálybalépése után az új adatbázisban már minden egyes laboreredmény, szöveges anamnézis, az összes képalkotó eljárással készült kép, a vizsgálatok összes megállapítása szerepelne.A kormányzati honlapon társadalmi vitára közzétett tervezet szerint a kórházak, klinikák csatlakozásának feltétele, hogy átadják a náluk 20 év alatt felhalmozott egészségügyi információk másolatát, köztük a zárójelentéseket, az ambuláns lapokat, leleteket, képalkotó diagnosztikai ellátásokat, műtéti leírásokat. ” (forrás : nol.hu)
Ezeket az adatokat az emberek halála után még 5 évig őriznék, addig nincs lehetőség az adatok törlésére.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a törvénymódosításban szerepel az önrendelkezési jog is, lehetőség van önrendelkezési nyilatkozat tételére.Írásos nyilatkozat formájában a betegek szűkíthetik az adataikhoz hozzáférők számát.Az orvosnak ezt el kell olvasni és eldöntheti, hogy van-e joga az adatokat megtekinteni. A beteg tiltónyilatkozatát azonban fölülírják, ha úgynevezett életmentő beavatkozásokra van szükség.
2017-től pedig minden egészségügyi adminisztráció elektronikusan működik majd.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info