PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 9., szerda

Műszakpótlék 2016 – kinek és mennyi jár?

Műszakpótlék 2016 – kinek és mennyi jár?

Ha szeretné tudni a részleteket, akkor most megmutatjuk!
A kormány sok törvényt változtat meg egyik napról a másikra, sok esetben követhetetlen a jogalkotás, annak sebessége miatt. Kevés olyan terület van, amit nem módosítottak, vagy alakítottak át. A módosítások sok esetben szükségesek, lévén a gazdaság folyamatosan változik, így az abban található szereplők igényei is.
Nézzük meg, hogy a műszakpótlék számítása 2016-ban miképpen alakul.
Első körben jó lesz tisztázni, hogy kinek is jár műszakpótlék. Minden olyan dolgozónak jár a műszakpótlék 2016 során, akik megszakítás nélküli munkarendben, kettő, vagy három műszakos munkarendben végzik munkájukat. Ezen dolgozókat délutáni, illetve éjszakai műszakpótlék illeti meg.


A délutáni munkavégzés pótléka 14-22 óra között jár, aminek méretéke 15%.
Az a munkavállaló jogosult az éjszakai műszakpótlékra, aki 22 óra és reggel 6 óa között dolgozik.
Az éjszakai műszakpótlék számítása 2016 során így 30%. Mindazon munkavállalók, akik megszakítás nélküli munkarendben dolgoznak 20% illetve 40%-os pótlék jár. Ha a munkavállaló a napközbeni munkáját éjszaka végzi el, akkor 15%-os bérpótlék illeti meg.
Az éjszakai és bérpótlék nem vonható össze. Műszakpótlék akkor sem jár, ha a munkavállaló 8-16 óra között dolgozik, de túlmunkát rendelnek el 16-18 óra között. Ezen időszakra a rendes bér jár.
Forrás : blogolod.com

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info