PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 15., kedd

Óriási hír – Teljes családiház-felújításra adnak pénz!

Óriási hír – Teljes családiház-felújításra adnak pénz!


A szaktárca komplex energiahatékonysági munkákban gondolkodik. Hogy pontosan milyen pályázatok, milyen értékkel jelennek meg, az januárban dől el, a kiírások pedig várhatóan tavasszal jelennek meg.


Több pénz jut az ingatlankorszerűsítésre pályázóknak, az Otthon melege program keretét ugyanis majdnem ötödével emelte meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Jó hír, hogy jövő tavasszal a családi házakat is eléri az Otthon melege. A szaktárca teljes körű energiahatékonysági felújításban gondolkodik.
Idáig a 60 lakásosnál kisebb társasházak pályázhattak, itt nagyon rövid idő alatt közel 500 pályázat érkezett, ami 14 ezer lakást jelent, ezek a megemelt keretből 12 milliárd forint támogatást kaptak, ami teljes értéken számítva körülbelül 24 milliárdot jelent, hiszen közel 50 százalékos volt a támogatásintenzitás – emelte ki a Ma reggelben az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárára. Az önrészt főleg a lakók állták, de sok helyen az önkormányzat is segített – emlékeztetett Szabó Zsolt. A program különösen a központi régióban, illetve a nyugat-magyarországi régióban volt sikeresek, ezeken a területeken szinte néhány óra alatt kimerült a keret.
Jó hír, hogy jövőre már a családi házak is bekapcsolódhatnak a támogatott korszerűsítésbe. Az egyik forrás ehhez Európai Unióból érkezik, és visszatérítendő, részben kamatmentes, részben alacsony kamatozású lesz, a másik pedig az Otthon melege program vissza nem térítendő pénze. A program szakmai tartalmában is alaposan mélyül: míg eddig vagy csak kazánra, vagy fűtés-korszerűsítésre, vagy eszközre (mosógépre) volt kérhető támogatás, most szigetelésre, nyílászáróra, fűtéskorszerűsítésre és elektromosrendszer-felújításra is vonatkozik majd – hangsúlyozta az államtitkár.

Hogy pontosan milyen pályázatok, milyen értékkel jelennek majd meg, az januárban dől el, a kiírások pedig várhatóan tavasszal jelennek meg. A rendszer rugalmas lesz, fajlagos költségekkel dolgozik, például a külső szigetelésre 15 ezer forint/négyzetmétert állapít meg, így sokkal könnyebb lesz tervezni, számolgatni és elszámolni is – emelte ki Szabó. Hozzátette: a szaktárca úgy számol, a családiház-felújításokkal egy-egy ingatlannál legkevesebb körülbelül évi 100-200 ezer forint lesz megtakarítható. Az adatok szerint a lakás- családiház-állomány 60-70 százaléka szorulna energetikai felújításra, és bár nem minden tulajdonos él majd a lehetőséggel, a minisztérium szeretne akár egy „százezres családiház-nagyságrend” megújulásában segíteni.
Szabó Zsolt korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy a tavalyi, hasonló kört célzó programtól eltérően a szigetelést és a fűtési rendszerek cseréjét nem külön-külön támogatnák: teljes körű energiahatékonysági felújításban gondolkodnak. Az e kört célzó, tavaly indított két pályázattól eltérően – a nyílászárócsere-keret még idén év elején is nyitva állt – a vissza nem térítendő arány 50-ről 40 százalékra módosulhat. Ehhez hasonló mértékű “visszatérítendő támogatás” – vagyis kamatmentes és alacsony kamatozású hitel – is társulhat húsz százalék önrészigény mellett – írta a lap.
Forrás : hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info