PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 15., kedd

Szülők figyelem – Újabb fizetnivaló jöhet az iskolában! – Fizetőssé válik az oktatás egy része!

Szülők figyelem – Újabb fizetnivaló jöhet az iskolában! – Fizetőssé válik az oktatás egy része!

Jelentős módosítások várhatóak a köznevelési törvényben, a tervezet már fenn is van a kormány honlapján. Nem kevésbé fájdalmas módosítások jöhetnek, mint az, hogy a délutáni iskolai szakkörök fizetősség válhatnak!


Fizetősek lehetnek a délutáni szakkörök és az iskolai énekkar is az iskolában és még sokminden más!
Az eduline információi szerint nem csupán az iskolai szakkörök lehetnek fizetősek, hanem a tanulmányi versenyeken való részvétel is, a szakmai versenyek, a diáknapok és az énekkarban való részvétel is és a sportfoglalkozások is.
Természetesen nem kell egyből megrémülni, ez még korántsem biztos, sőt a minisztérium homlokegyenest az ellenkezőjét állítja, vagyis a törvénymódosítások ugyanis nemhogy csökkentették volna, épp bővítették a köznevelés és szakképzés rendszerében az ingyenesen, illetve térítésmentesen nyújtott nevelés-oktatás körét.
Mi most mindkét álláspontot bemutattuk és várjuk, hogy kinek lesz igaza!


Mennyibe kerülnek jelenleg a különórák? Nézzünk meg egy gyors körképet >>
A leggyakoribb különórák a nyelvórák, nagyjából 3000-4000 forintos óradíjjal kell számolni, ami igen jelentős költség a szülőknek. Ennél olcsóbb lehetőség is adódik főleg abban az esetben ha néhány gyermek összeáll és egyszerre járnak ugyanahhoz a tanárhoz, így akár már 1700 forintos óradíjjal is tanulhatnak nyelvet, de akkor 4-en járnak tanulni.
Különórákban szintén nagyon kapós a matek…micsoda meglepetés:-) Itt is számolhatunk bátran a 3000-4000 forintos óradíjjal, ha gyermekünket különórára járatnánk!
A sport valamivel olcsóbb, amikor a gyermek elkezdi, de aztán a fejlődéssel ott is igen magasra rúghatnak a költségek. Egyesületi körökben történő sportolás esetében általában egy néhány ezer forintos egyesületi díjjal is kell számolnunk évente a havi edzésdíj mellett!
A cikk a www.penzcentrum.hu cikke alapján készült.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info