PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 10., csütörtök

Táppénz 2016 – ezekkel a változásokkal kell számolni

Táppénz 2016 – ezekkel a változásokkal kell számolni

Szigorúbb szabályokkal kell számolni 2016-ban, ami a táppénzt, betegszabadságot illeti. A szabályok minden munkavállalóra vonatkoznak, így mindenkinek érdemes tisztában lenni velük!


Alapvető szabály, mely az új Munka Törvénykönyvében sem változik, hogy a fizetett szabadság mellett a betegszabadság is megilleti a dolgozókat!
A táppénz összege a jövő évben nőni fog, de egyelőre konkrét szám nincs arról, hogy mennyivel, hiszen a táppénz összege függ a bértől és mivel a jövő évi minimálbérről még nincs információ, így csak az után lehet majd konkrét számokkal számolni miután megegyeztek a minimálbér emeléséről, számszerűsítették mennyivel emelkednek a bérek jövőre!
Az új Munka Törvénykönyvével a táppénz kiszámítása is változott némiképpen!
A sok visszaélésnek köszönhetően szigorodtak a táppénz szabályai, ennek megfelelően 2016-ban szigorított szabályokkal lehet majd igénybe venni! Több szigorítás is életbe lépett már idén! Az ellenőrzések is szigorúbban lesznek, ami azt jelenti, hogy az orvos akár a saját otthonában is felkeresheti a beteget, hogy ellenőrizze, hogy valóban beteg-e.Ennek az a magyarázat, hogy sok beteg a táppénz alatt jön megy, nem pihen, nem tartja be az orvosi utasításokat, ennek megfelelően jóval tovább tart a felépülése, így jelentős pénzeket kiszedve az államkasszából!

A 2016-ban életbe lépő változásoknak köszönhetően az orvos megtagadhatja a táppénz folyósításáat abban az esetben, ha a beteg nem megy el a kötelező ellenőrzésre.
A táppénz számolásában érvénybe lépő változást rendeletben még nem rögzítették, valószínűleg az adóbevallásban szereplő jövedelem fogja az alapját képezni.
Nem változik az, hogy ha a dolgozó nem tud munkát végezni, akkor a betegsége első 15 napjára nem táppénzt, hanem betegszabadságot fog kapni. Ez az évi 15 napos betegszabadság tartalmazza a fizetett ünnepnapokat, a szombatokat és vasárnapokat, vagyis pihenőnapokat is. Amint lejár a betegszabadság, a következő naptól lép érvénybe a táppénz.
2016-tóla betegszabadságot követő szabadnapra és heti pihenőnapra már nem jár táppénz.
A tisztánlátás kedvéért, a betegszabadság és a táppénz között az az egyik alapvető eltérés, hogy a betegszabadságot a munkáltatónak kell folyósítanai, a táppénzt pedig az államnak!
Az évi 15 napos betegszabadság keretet, ha a munkavállaló nem használja ki, nem viheti át a következő évre!A betegszabadsággal a munkálttaó rendelkezik, a munkavállaló nem veheti ki csak úgy.
Táppénz jogosultság 2016-ban >>
A munkavállalónak a táppénzhez igazolnia kell a keresőképtelenséget! Ezt minden esetben a háziorvosnak kell megállapítania. Táppénz igénybevételére maximum 1 évig van lehetőség, de közben végig fenn kell állnia a biztosítotti jogviszonynak! Sajnos ez nehézkes, mert általában a munkáltató előbb felmond, minthogy valaki ilyen hosszú időt tölthetnek táppénzen!
Táppénz kiszámítása >>
Mennyi a táppénz összege?
A legegyszerűbb módszer ennek kiszámítására egy online táppénz kalkulátor használata!
A táppénz összegét több tényező befolyásolja, így elsődlegesen az a jövedelem határozza meg, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulék megfizetésére kötelezett, hiszen a számítás során a táppénz alapját e jövedelem naptári napi átlaga képezi.
A táppénz mértéke a biztosításban töltött időtől, illetve az esetleges kórházi ápolástól függően a napi átlagkereset 60 %-a, illetve 50%-a a lent ismertetett maximum összeg figyelembe vételével.
A táppénz összegének megállapítását a következő tényezők befolyásolják:
- a táppénz megállapításánál figyelembe vehető, maximális időszak, ún. irányadó időszak, amelyen belül a – járulékalapot képező – jövedelem, illetve a jövedelemmel ellátott időtartam (napjainak száma) vehető figyelembe, ún. számítási időszak;
- a táppénz alapját képező jövedelem összege,
- az 1-2 pont (irányadó időszak, ezen belül a számítási időszak és a jövedelem) alapján a táppénz alapját képező naptári napi jövedelem,
- a táppénz %-os mértéke
az egy napra járó táppénz maximalizált összege.
A kifizetőhely vagy az egészségbiztosító kérelemre tájékoztatást nyújt a megállapított ellátás összegének kiszámítása során figyelembe vett adatokról.
Az ellátás összegének megállapításakor minden esetben csak a táppénzre való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban személyi jövedelemadó előleg megállapításához bevallott jövedelmet kell figyelembe venni.
Tehát amennyiben Ön munkahelyet váltott, a táppénz számításánál az előző munkáltatónál elért és bevallott jövedelmet már nem lehet figyelembe venni. Kivételt képez ez alól, ha 30 napon belül visszamegy a korábbi munkáltatójához, vagy a munkaviszonya jogutódlással szűnt meg.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info