PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 11., péntek

Új karácsonyi átverés terjed – ne dőljenek be neki!

Új karácsonyi átverés terjed – ne dőljenek be neki!

Az átverés során hivatalos számlabekérő dokumentumok érkeznek, így könnyű bedőlni neki, ha az ünnepi forgatagban kicsit lankad a figyelmünk! A hivatalos számlabekérők webáruházaktól érkeznek, így aki neten vásárolt, márpedig évről évre többen vannak az ilyenek könnyedén be is fizethetik, ha nem elég éberek!


De nézzük meg alaposabban. Egy nagyon ügyes trükkről van szó, érkezik a fizetési felszólítás az e-mail fiókunkba, ami annyira jól meg van szerkesztve, hogy teljesen hivatalosnak tűnik, sőt még a levelezőrendszer biztonsági beállításai sem képesek kiszűrni, nem kerülnek a levélszemetek közé, hanem egyenesen az e-mail címünkre érkeznek!
Az ünnepi készülődésben, nem is találhattak volna ki ennél jobb ötletet..sajnos…a levélben az szerepel, hogy az általad megrendelt csomag már a postázásra vár, csupán a vételárát kell kifizetnek mielőtt elindítják hozzád! Sokan most csóválják a fejüket, hogy ennek bedőlni…de ne feledjük, hogy ezek a csalók mindig arra kis százalékra utaznak, aki valóban rendelt valamit az interneten (rengetegen vannak Karácsony előtt ilyenek) és kellően figyelmetlenek ahhoz, hogy jóhiszeműen átutalják a kért összeget a csalók bankszámlájára.

A csatolmány fájlneve valóban számlára utal, de .zip végződésű – semmiképpen se nyisd meg, ha ilyennel találkozol!
A felszólítás angol nyelvű, hiszen rengetegen vásárolnak külföldi oldalakról, olyanok is, akik kicsit nehezebben boldogulnak az angol nyelvvel. Ők könnyedén bedőlnek ennek, hiszen attól félve, hogy a kívánt ajándék nem jön meg Szentestére villámgyorsan intézik az utazást.
Hogyan kerülhetjük el a hasonló átveréseket ?
Soha senkinek ne adjuk meg a banki adatainkat, olyan webhely, webáruház számára, amelyben nem bízhatunk meg teljes mértékben! Fontos, hogy csak olyan webhelyen adhatjuk meg banki adatainkat, ahol a böngésző címsorában a címe mellett nem jelenik meg egy kis lakat, ami jelzi, hogy biztonságos a webhely!
Ami pedig máskor is hasznos tanács lehet, hogy soha ne nyissuk meg idegen, ismeretlen, esetleg gyanús levelek csatolmányait, mert ezzel akár a számítógépünket is tönkre vághatjuk, hiszen könnyen lehet, hogy vírust tartalmaz!

A cikk a www.ripost. egyik cikke alapján készült.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info