PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 17., csütörtök

Vágy- és lustaságvezéreltek a pályakezdők

Vágy- és lustaságvezéreltek a pályakezdők


Az egyetemisták többsége magas fizetést szeretne - kezdőként 250-300 ezer forintot, ami távol áll a realitástól -, továbbá legtöbbjük úgy megy el állásinterjúra, hogy fogalma sincs róla, pontosan hol is van, és miképp tudná szolgálni a céget.

A fiatalokban többnyire a valóságtól elrugaszkodott vágyak lobognak, és általában nincsenek tisztában a pénz értékével. A pénzügyi kultúra, a pénzügyi intelligencia ma már ugyanolyan fontos, mint az összeadás vagy a kivonás ismerete. De vajon reális képük van-e arról, hogy mennyi pénzt kereshetnek?

Nagy probléma, hogy a fiatalok nem igazán tudják, mit jelent a pénz és hogyan lehet megkeresni. Ennek oka, hogy a szülők gyakorlatilag számolatlanul adják nekik a pénzt, és nem is nagyon követelik meg, hogy átgondolják, mire költik.
250-300 ezres kezdőfizetés távol áll a realitásoktól

Másfelől persze maguk a szülők sem tudták megtanulni a szocializmusban, hogy kell bánni a pénzzel, tehát nekik sincs meg a pénzügyi kultúrájuk ahhoz, hogy ismereteket adjanak át gyermekeiknek – mondta el Mészáros Aranka, a Szent István Egyetem docense a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Kutatásokból egyébként kiderült, devizahitellel rendelkező szülők gyerekei úgy vették fel a diákhitelt, hogy nem voltak tisztában a következményekkel, és amikor eljött a visszafizetés ideje, meghökkentek. „Ez a generáció vágy- és lustaságvezérelt” – mondta Mészáros Aranka.






Az egyetemi docens kifejtette, hogy az egyetemisták magas fizetést szeretnének, kezdőként 250-300 ezer forintot, ami távol áll a realitásoktól, továbbá sokszor úgy mennek el állásinterjúra, hogy fogalmuk sincs pontosan, hol is vannak, és miben tudnának a cég szolgálatára lenni.
Kulcskérdés a tudatosság

A középiskolások és az egyetemisták pénzügyi tudása között nincs jelentős különbség – mondta a Kossuth Rádióban Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem gazdaságtudományi karának dékánhelyettese, aki szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett a tudatosság is kulcskérdés.
Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület folyamatosan kutatásokat folytat avégett, hogy felmérje, az emberek mit tudnak a pénzről, emellett vizsgálja a pénzügyi attitűdöt is. Az eredmények alapján állítja össze oktatási csomagját. Az egyesület célja, hogy ne csak a középiskolások, hanem az egész társadalom ismereteit bővítse általa.
A cikk forrása: hirado.hu