PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 8., kedd

VÁLTOZÁS – Jogosítvány meghosszabbítása 2016/2017 – megújítása , egészségügyi vizsgálat, alkalmassági vizsga-

VÁLTOZÁS – Jogosítvány meghosszabbítása 2016/2017 – megújítása , egészségügyi vizsgálat, alkalmassági vizsga-

Első lépésként keressük fel háziorvosunkat ahol megtörténik az alkalmassági vizsgálat. Három területen történik a vizsgálat: látás, színtévesztés és a vérnyomás mérése.


Orvosi alkalmassági vizsga – MEGVÁLTOZOTT AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT!

A vizsgálat díja a következő
40 éves kor esetén – 7200Ft
40 és 60 éves kor esetén – 4800Ft
60. év betöltése esetén – 2500Ft
206-ban már a MEGVÁLTOZOTT, SZIGORÚBB ORVOSI ALKALMASSÁGI VIZSGÁN KELL MEGFELELNI, hogy valaki jogosítványt kaphasson vagy meg tudja hosszabbítani a meglévő jogosítványát! Mostantól egészségügyi alkalmassági vizsgálat része az alvás közbeni légzészavar kiszűrése is. Amennyiben felmerül a betegség gyanúja, a jogosítvány megszerzése hónapokig elhúzódhat. Ha a rizikócsoportba tartozik, vagy már jelentkeznek Önnél a tünetek, érdemes időben orvoshoz fordulnia! A megváltozott kötelező egészségügyi alkalmassági vizsgálat keretén belül, első körben a háziorvosok feladata kiszűrni az alvászavaros egyéneket.
Ha a válaszok alapján a háziorvos úgy ítéli meg, hogy részletesebb szűrésre van szükség, annak elvégzése hordozható készülékkel a beteg otthonában, vagy alváslaborban történhet – ismertette a szűrés menetét dr. Vida Zsuzsanna. Amíg szűrővizsgálatra nem kerül sor, nem hosszabbítják meg a jogosítványát.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a teljes magyar felnőtt lakosság kettő-négy százaléka, tehát több százezer ember szenved alvási apnoe betegségben. 2014-ben 290 közlekedési balesetet történt az utakon azért, mert a vezető elaludt a volánnál. A megváltozott jogszabály célja a gyakran tragikus kimenetelű balesetek megelőzése.

“Második lépésként az okmányiroda következik, ahol az alábbi dokumentumokkal intézhetjük a jogosítványunk meghosszabbítását 2016/2017-ben:
– útlevél vagy személyi igazolvány
– lakcímkártya
– a háziorvos alkalmassági véleménye
– meglévő jogosítvány
Az okmányirodai ügyintézés díj 4000ft, ha az adott személy a 62. életévét betöltötte, akkor 1500Ft. A díjat postai csekken, vagy az okmányirodában bankkártyával rendezhető. Az érvényesség ellenőrzésekor ne csak a kártya, hanem a kategória engedélyét is ellenőrizni kell. A két időpont eltérhet egymástól.
Az alkalmasság megállapítása esetén annak felülvizsgálatára is lehetőség van, amit írásban kell kérni, ennek díjai:
40 éves korig – 10.800FT
40 és 60 év között – 7.200Ft
60. év betöltése után – 4.800Ft
A jogosítvány meghosszabbítása 2016/2017-ben is azzal jár, hogy ha jogosítvány lejárt, akkor az új okmány elkészültéig, azzal még vezethetni lehessen. Erre kapunk egy igazolást, ami 2 hónapig igazolja engedélyüket.” 

(forrás : blogolod.com)
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info